Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

40 νέα προαπαιτούμενα για τη διετία 2017-2018

Η επόμενη αξιολόγηση φέρνει ευρείας κλίμακας ανατροπές στα εργασιακά ήθη, κατάργηση φοροαπαλλαγών, μαζικές κατασχέσεις χρηματικών ποσών, πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων (ή και ολόκληρων επιχειρήσεων) σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου και άλλα 40 νέα προαπαιτούμενα για τη διετία 2017-2018.
Με διαδικασίες-εξπρές η κυβέρνηση θέλει να κλείσει μέσα σε ένα δίμηνο, το πολύ, τη νέα διαπραγμάτευση για να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος. Αιχμή των νέων ζυμώσεων αποτελούν οι αλλαγές στα
Εργασιακά.



Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος τονίζει από τώρα ότι η Αθήνα δεν μπορεί να δεχθεί τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις που απαιτεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ιδίως τα αιτήματα για μη επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων, για περαιτέρω χαλάρωση της νομοθεσίας όσον αφορά τις μαζικές απολύσεις και το να επιτρέπεται στους εργοδότες να κλείνουν τις επιχειρήσεις τους και να προχωρούν σε lock out σε περίπτωση απεργιακών κινητοποιήσεων. 



Επίσης, υποστηρίζει ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα θα πρέπει να καθορίζεται από τους κοινωνικούς εταίρους και όχι από την κυβέρνηση. Ανοιχτό μένει, όμως, να υπάρξουν επιμέρους αλλαγές στους θεσμούς της αγοράς εργασίας.

Τα πάνω κάτω έρχονται, όμως, ξανά και στη φορολογία. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, συζητούνται ήδη με τους δανειστές:

Τροποποιήσεις στη δομή του ΕΝΦΙΑ του 2018, δραστικός περιορισμός στις εκπτώσεις και απαλλαγές, αλλά και αυξήσεις στους συντελεστές υπολογισμού του φόρου, ακόμα και μείωση του αφορολόγητου ορίου του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, που έπεσε ήδη στις 200.000 ευρώ, ενδεχομένως και στις 150.000 ευρώ.

Επαναφορά του φόρου υπεραξίας ακινήτων από 1/1/2017.

Περικοπές στα αφορολόγητα όρια και αυξήσεις στους φορολογικούς συντελεστές για κληρονομιές, δωρεές και γονικές παροχές ακινήτων.

Επίσης σχεδιάζονται:

Κατάργηση φοροαπαλλαγών για τα φυσικά πρόσωπα. Στο στόχαστρο μπαίνουν όσες εκπτώσεις φόρου και απαλλαγές έχουν απομείνει στη φορολογία εισοδήματος, όπως η μείωση του ετήσιου φόρου εισοδήματος που παρέχεται στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, η έκπτωση του 10% των εξόδων για ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη από τον φόρο εισοδήματος, η έκπτωση του 10% των δωρεών από τον φόρο εισοδήματος, οι απαλλαγές και οι εκπτώσεις από τον ίδιο φόρο για τους ανάπηρους και οι μειώσεις για τους κατοίκους των νησιών με πληθυσμό μέχρι 3.100 κατοίκους. 

Επίσης θα επανεξεταστούν ή θα περικοπούν οι μειώσεις των τεκμηρίων για τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών, οι απαλλαγές συγκεκριμένων κατηγοριών φορολογουμένων με χαμηλά εισοδήματα από την υπερφορολόγηση βάσει τεκμηρίων κ.λπ.

Δημιουργία ηλεκτρονικού περιουσιολογίου.

Επέκταση των ηλεκτρονικών κατασχέσεων και στις θυρίδες των οφειλετών του Δημοσίου.

Αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου στη φορολογία ακινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...