Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Ακίνητα: Πιστοποιητικά χαράτσια 1.000€ σε όποιον θέλει να ενοικιάσει το ακίνητό του

Τουλάχιστον 1.000 ευρώ επιπλέον θα κληθούν να πληρώσουν όσοι ιδιοκτήτες θέλουν να νοικιάσουν ή να πουλήσουν το ακίνητό τους, καθώς τα πιστοποιητικά που θα χρειαστούν όπως η ηλεκτρονική ταυτότητα, το πιστοποιητικό πολεοδομικής νομιμότητας, η βεβαίωση για τον ΕΝΦΙΑ και άλλα ανεβάζουν το κόστος για κάθε ακίνητο.


Σύμφωνα με όσα αναφέρει η imerisia.gr, με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος πρόκειται για πιστοποιητικά και έγγραφα που θα πρέπει να συνοδεύουν κάθε ακίνητο:
-Ηλεκτρονική Ταυτότητα κτιρίου
-Πιστοποιητικό πολεοδομικής νομιμότητας
-Βεβαίωση καταβολής ΤΑΠ (τέλος που εισπράττεται από τους Δήμους μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ).

Τα παραπάνω πιστοποιητικά έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα:
-Ενεργειακό πιστοποιητικό
-Πιστοποιητικό ηλεκτρολογικής εγκατάστασης
Και το έγγραφο πλήρους αποπληρωμής του ΕΝΦΙΑ

Με βάση τους υπολογισμούς παραγόντων της αγοράς που επικαλείται η Καθημερινή, τα τρία αυτά νέα έγγραφα ανεβάζουν το κόστος για κάθε ένα από τα κτίρια που έχει στην κατοχή του ο ιδιοκτήτης στα 1.000 ευρώ.

Στην περίπτωση της ταυτότητας κτιρίου θα πρέπει να εκδοθεί από όλους τους κατόχους ακινήτων ανεξαιρέτως εντός πέντε ετών. Μάλιστα θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να υπολογίζουν ότι θα πρέπει να ανανεώνεται ανά επτά έτη, γεγονός που ανεβάζει το κόστος καθώς η κάθε ανανέωση απαιτείται να γίνεται από μηχανικό ο οποίος έχει αμοιβή τουλάχιστον 300 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...