Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Σίμος Κεδίκογλου: Στηρίζουμε και ενισχύουμε τη δράση των Δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσόστομο πραγματοποίησε κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας Ευβοίας με επικεφαλής τον Υπεύθυνο Τομέα Ναυτιλίας, Σίμο Κεδίκογλου στο πλαίσιο της δράσης «Κανένας στο Περιθώριο» και των προγραμματισμένων επισκέψεων σε Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που υλοποιείται σε όλη την Επικράτεια, υπό την αιγίδα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στοχεύοντας στην ανάδειξη και ενίσχυση του σημαντικού έργου που επιτελούν.
Ο Σίμος Κεδίκογλου μεταξύ άλλων δήλωσε: «Γνωρίζετε ότι η
Νέα Δημοκρατία σε όλη την Ελλάδα προσπαθεί να ενισχύσει, αλλά και να ευχαριστήσει και να τιμήσει τους ανθρώπους των κοινωνικών δράσεων πρώτα και κύρια της Εκκλησίας, γιατί σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι σημαντικό να δίνουμε έμφαση στην αλληλεγγύη στους ασθενέστερους. 


Πρέπει να κρατήσουμε τη συνοχή της κοινωνίας μας.

Πρέπει όλοι μαζί να βγούμε από τη δύσκολη ατραπό». Παράλληλα, εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες του σε όλους τους ανθρώπους και τους συνεργάτες της Εκκλησίας, που συνεισφέρουν και βοηθάνε στις κοινωνικές δράσεις. 

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρωτοβουλία του κ. Κεδίκογλου να συγκεντρωθούν τρόφιμα από επιχειρηματίες, όπως είναι ο κ. Αλιμπινίσης και ο κ. Αγγελάκης και να παραδοθούν στην Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητρόπολης, τα οποία και παρέλαβε η Κοινωνική Λειτουργός κα Ευαγγελία Στέφου.

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος απευθυνόμενος στον κ. Κεδίκογλου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συμπαράστασή τους τόσο στον ηθικό όσο και στον υλικό, όπως είπε, τομέα, υπογραμμίζοντας: 

«ηθικά μάς στηρίζετε, γιατί αναγνωρίζετε το έργο που επιτελεί η Διοίκηση της Εκκλησίας με τη συνδρομή όλων, γιατί θεωρούμε, ότι ο καθένας προσφέρει από τη θέση του και ανάλογα με τις δυνατότητές του ό,τι μπορεί. 

Αλλά είναι σημαντικό οι άνθρωποι, που έχουν ιδιαίτερο ρόλο μέσα στην κοινωνία, όπως είστε εσείς, να λέτε καλό λόγο για την Εκκλησία και για αυτό το έργο. Μάς στηρίζετε και υλικά, γιατί αρκετά συχνά κάνετε τέτοιες πρωτοβουλίες σαν αυτή στην οποία αναφερθήκατε.

Εσείς έχετε και μια ιδιαίτερη ευαισθησία και δυνατότητα να απευθύνεστε σε επιχειρηματίες και παραγωγούς και σε άλλους, οι οποίοι με τη σειρά τους βοηθούν με τις προσφορές τους το έργο που κάνουμε στα συσσίτια, στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο, στην Τράπεζα Τροφίμων που έχει η Μητρόπολη, στην Τράπεζα Ενδυμάτων, στο Κοινωνικό Φαρμακείο – Ιατρείο, ώστε όλοι μαζί να μοιραστούμε και να μοιραζόμαστε και τις χαρές και τις λύπες και τις ανάγκες μας και όλοι μαζί να συνεχίσουμε με πνεύμα αμοιβαίας συνεργασίας τη διακονία των ανθρώπων».




Μετά την παράδοση των τροφίμων προγραμματίστηκαν διαδοχικές συναντήσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, στις Δομές Κοινωνικής Πρόνοιας, στην περιοχή του Γηροκομείου και στο Κοινωνικό Φαρμακείο-Ιατρείο, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν διεξοδικά για τις καθημερινές δραστηριότητες και τα ζητήματα που διαχειρίζονται, καθώς και να ευχαριστήσουν όλους όσοι εθελοντικά προσφέρουν για την εύρυθμη λειτουργία των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και κατ’ επέκταση σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...