Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΥΠΑ: Σε κανόνες πτήσεων τα drones με υποχρεωτική ασφάλιση

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση έθεσε ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κανονισμό πτήσεων των συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, γνωστά και ως ''drones'' που έχουν αρχίσει να πληθαίνουν στους ουρανούς από ερασιτέχνες φωτογράφους είτε από κάθε επαγγελματίες του είδους.
Η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της Υ.Π.Α,
Κωνσταντίνος Λιντζεράκος προσπαθεί σε πρώτη φάση να βάλει κανόνες λειτουργίας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών καλώντας κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις κανονισμού

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 08/06/2016.

Με το Κανονισμό καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την εκτέλεση πτήσεων των Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών ΣμηΕΑ σε ολόκληρο το Ελλαδικό χώρο (Unmanned Aircraft Systems - UAS), ελεύθερων ή προσδεδεμένων (free or tethered) - FIR Αθηνών (ATHINAI FIR / HELLAS UIR).

Επίσης, καθορίζονται κυρώσεις για περιπτώσεις πτήσεων που εκτελούνται χωρίς την τήρηση προϋποθέσεων ή την εξασφάλιση των απαιτουμένων εγκρίσεων.

Σύμφωνα με τον κανονισμό μια από τις βασικές προϋποθέσεις για την ''απογείωση'' τέτοιων αεροσκαφών είναι και η υποχρεωτική ασφάλιση τους για ζημίες έναντι τρίτων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...