Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Σίμος Κεδίκογλου: Ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα;

Να περιορίσει τις κρατικές σπατάλες, καθώς και να σταματήσει την επιβολή πρόσθετων φορολογικών επιβαρύνσεων κάλεσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο Σίμος Κεδίκογλου, σημειώνοντας, παράλληλα, τις δυσοίωνες εκτιμήσεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου, επεσήμανε, ότι για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία απαιτείται πολιτική σταθερότητα και επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. Απαντώντας παράλληλα στο ερώτημα, τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση, τόνισε χαρακτηριστικά: «ανακατανομή του ισοσκελισμού εσόδων και εξόδων. 

Αν δεν κάνεις ιδιωτικοποιήσεις, αν δεν περικόψεις δαπάνες, τότε σού ζητάνε να αυξήσεις τα έσοδα και εμείς δεν κάνουμε τίποτα για αυτό. Για παράδειγμα προτείνουμε την ανάκληση των αυξήσεων στους δημοσίους υπαλλήλους ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ που θα μπορούσε να αφαιρεθεί από τη φορολόγηση των αγροτών, καθώς και να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις παθογόνων βιομηχανιών».

Ο Σίμος Κεδίκογλου, επεσήμανε, επίσης, ότι η κυβέρνηση παρά το ότι έστω και με καθυστέρηση αρκετών μηνών αποδέχτηκε θεωρητικά την ανάγκη των ιδιωτικοποιήσεων, εντούτοις πρακτικά οι αρμόδιοι σε κάθε περίπτωση υπουργοί μπλοκάρουν οι ίδιοι τις ιδιωτικοποιήσεις, όπως συμβαίνει με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών όπου ο κ. Σπίρτζης διόρισε νέα Διοίκηση λίγο πριν προκηρυχτεί ο διαγωνισμός, καθώς και με το θέμα της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, όπου ο πρωθυπουργός συνεννοήθηκε με τον Κινέζο ομόλογό του για τη συμφωνία και ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Δρίτσας προβάλλει αντιρρήσεις και ζητάει να ενημερωθεί. «Τελικά, διερωτήθηκε ο κ. Κεδίκογλου, ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα, τι κάνει αυτή η κυβέρνηση και γιατί χάνουμε χρήματα;»

Σε ό, τι αφορά το προσφυγικό ζήτημα το οποίο χαρακτήρισε ως εθνικό τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν προσφέρεται για πολιτική αντιπαράθεση, πρέπει να πρυτανεύσει η λογική, εκφράζοντας την ανησυχία που προκαλεί η ιδιαίτερη συνεννόηση μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας ερήμην της Ελλάδας καθώς και το γεγονός, ότι ξαφνικά το ΝΑΤΟ θα αναλάβει ρόλο χωρίς εμείς να έχουμε συμμετάσχει σε καμία συζήτηση. 

Όπως είπε: « θα μπορούσαμε να είχαμε εμπλακεί περισσότερο, είμαστε μέλος της ΕΕ, είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ και αυτή τη στιγμή έχουμε μία αντιμετώπιση παρία». Ταυτόχρονα υπογράμμισε και τις ευθύνες των εταίρων μας όσον αφορά στην υλοποίηση εκ μέρους τους των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...