Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε 30 δήμους

Την 1η Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για δήλωση συμμετοχής στο πιλοτικό πρόγραμμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. To πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε 30 δήμους, ενώ από το 2017 αναμένεται να επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, προωθείται ο εξορθολογισμός, στην καταβολή των επιδομάτων πρόνοιας.

Για την ομαλή εφαρμογή του προγράμματος, μέχρι την 1η Απριλίου που ξεκινούν οι αιτήσεις, θα έχει γίνει επίσης η κατάλληλη επιμόρφωση σε δήμους και ΚΕΠ. Τα ΚΕΠ θα έχουν ως αρμοδιότητα να βοηθούν τους πολίτες να εισάγουν την

αίτηση και οι δήμοι να διασταυρώνουν τα στοιχεία τους.


Στην τελευταία φάση της διαδικασίας προβλέπεται, εκτός από την έγκριση της αίτησης, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα πρώτον, να έρχονται σε επαφή με το κέντρο προώθησης απασχόλησης του ΟΑΕΔ, και δεύτερον να επωφεληθούν και να αποκτήσουν πρόσβαση σε επιπλέον μέτρα στήριξης, εφόσον εκπληρώνουν τους όρους και δεν έχουν κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες, όπως για παράδειγμα είναι το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Να σημειωθεί ότι από το 2017 το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα πρόκειται να επεκταθεί σε όλη τη χώρα και στην καλύτερη εφαρμογή του θα συμβάλει η παρουσία των κοινωνικών ΚΕΠ, που αναμένεται να λειτουργήσουν από το καλοκαίρι στους δήμους. Βασική τους αρμοδιότητα θα είναι η καλύτερη «επανασύνδεση» των φτωχότερων με την κοινωνία και την αγορά εργασίας. 
airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...