Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Με επιτυχία η διήμερη έκθεση της ΚΝΕ στο ΤΕΙ Χαλκίδας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη έκθεση στο ΤΕΙ-Χαλκίδας, με θέμα: «Παιδεία: Σοσιαλισμός vs Καπιταλισμός», που πραγματοποίησε η ΤΟ του ΤΕΙ Χαλκίδας της ΚΝΕ.

Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις τεράστιες κατακτήσεις που είχε ο Σοσιαλισμός στον 20οαιώνα, στη Σοβιετική Ένωση χρόνια πριν, ακριβώς επειδή η εξουσία ήταν στα χέρια των εργατών και στο επίκεντρο της η ικανοποίηση των λαϊκών

αναγκών .


Σε αντιπαραβολή, η σημερινή εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί σε ΤΕΙ και Πανεπιστήμια, αποτέλεσμα του ίδιου του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής που έχει στο επίκεντρο το κυνήγι του μέγιστου κέρδους, στο βωμό του οποίου θυσιάζεται η Παιδεία. 

Η Οργάνωση της ΚΝΕ πήρε αυτήν την πρωτοβουλία ορμώμενη από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο σπουδαστής, ιδιαίτερα οξυμμένα στο ΤΕΙ Στερεάς, και από την ανάγκη ανάδειξης της προοπτικής που μπορεί να έχει σήμερα ο αγώνας μας. Δηλαδή, αγώνας όχι μόνο για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους, αλλά δημιουργία προϋποθέσεων για την ανατροπή συνολικά του καπιταλιστικού συστήματος και την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας, της σοσιαλιστικής.

Η εκδήλωση άφησε θετικές εντυπώσεις, πυροδοτώντας τη συζήτηση για το ποιος πρέπει να είναι ο προσανατολισμός της πάλης, για το τι δυνατότητες υπάρχουν σήμερα, τον 21ο αιώνα, και στη χώρα μας, για τη ζωή και τις σπουδές που δικαιούται η νεολαία .

Στο χώρο των εκδηλώσεων λειτούργησε παράλληλα έκθεση μαρξιστικού και λογοτεχνικού βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...