Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Λύνεται η γλώσσα τους σιγά σιγά... και άρχισαν να μιλάνε

Μάσιμο Ντ΄Αλέμα: Δώσαμε 250 δισ. στην Ελλάδα για να πληρωθούν Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες
Σκληρή επίθεση στην ρητορική των Ευρωπαίων που υποστηρίζουν ότι τα τελευταία πέντε χρόνια «διασώζουν» την Ελλάδα, έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάσιμο Ντ” Αλέμα. Ο Ιταλός πολιτικός με συνέντευξή του στο δίκτυο Rai news, μίλησε για τη λιτότητα στην Ελλάδα και για τις Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες.


Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας σημείωσε ότι «από μια φτωχή χώρα σαν την Ελλάδα τεράστια ποσά μεταφέρονται προς μια πλούσια χώρα σαν τη Γερμανία, μέσω της διαφοράς των επιτοκίων. Η φτωχή χώρα γίνεται όλο και φτωχότερη, και η πλούσια πλουσιότερη», είπε ο Ντ’ Αλέμα και συνέχισε την ανάλυσή του λέγοντας ότι «η φτωχή χώρα δεν ήταν πλέον σε θέση να πληρώσει τα χρέη και έφτασαν οι ευρωπαϊκές βοήθειες». Ασκώντας σκληρή κριτική στη «βοήθεια» είπε ότι «δώσαμε στην Ελλάδα 250 δισεκατομμύρια ευρώ. Αλλά όχι για τις συντάξεις και τους μισθούς των Ελλήνων, αλλά για να πληρώσουμε τους τόκους στις γαλλικές, γερμανικές και σε μικρό ποσοστό ιταλικές τράπεζες», τόνισε ο Ντ΄Αλέμα.

Το ιστορικό στέλεχος της ιταλικής κεντροαριστεράς υποστήριξε ότι «διακόσια είκοσι δισεκατομμύρια κατέληξαν απευθείας στις τράπεζες, στους δανειστές. Λένε ότι πληρώνουμε τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά δεν είναι έτσι. Η αλήθεια είναι ότι πληρώνουμε τις γερμανικές τράπεζες. Τα χρήματα αυτά κάνουν έναν κύκλο, αλλά οι Έλληνες ούτε που μπορούν να οσφρανθούν την μυρωδιά του» τονίζει, τέλος, ο Μάσιμο Ντ’ Αλέμα.
altsantiri.gr‎

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...