Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής την Τρίτη

Σύγκληση Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης για την Ελλάδα, την Τρίτη (07/07/2015), ανακοίνωσε το Βερολίνο - Eurogroup μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλική προεδρίας, Μέρκελ και Ολάντ διατύπωσαν ήδη το αίτημα για σύγκληση της Συνόδου Κορυφής, προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Από τη μεριά του, ο κ. Τουσκ επιβεβαίωσε λίγο αργότερα μέσω Twitter, ότι την Τρίτη στις 19:00 (ώρα Ελλάδος) οι χώρες της Ευρωζώνης θα συζητήσουν το ζήτημα της Ελλάδας,
όπως διαμορφώνεται μετά το δημοψήφισμα. 

Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος είχαν τηλεφωνική επικοινωνία το βράδυ της Κυριακής 5 Ιουλίου, μετά την επικράτηση του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα. 

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το EuroWorking Group - Eurogroup εντός εβδομάδας

Στο μεταξύ, συνεδριάζει τη Δευτέρα, μέσω τηλεδιάσκεψης, το EuroWorking Group, με στόχο την προετοιμασία του Eurogroup, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

Οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Eurogroup, αναμέναται να διεξαχθούν εντός της εβδομάδας.

Πυρετώδεις διεργασίες σε Βρυξέλλες και Βερολίνο

Αμέσως μετά τα πρώτα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων για το δημοψήφισμα ήρθαν οι πρώτες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες που έκαναν λόγο για μούδιασμα των δανειστών.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησαν να συναντηθούν εκτάκτως στο Μέγαρο των Ηλυσίων το βράδυ της Δευτέρας.

Στην ανακοίνωση του Ελιζέ, η οποία αναρτήθηκε και στο Twitter, επισημαίνεται ότι η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της μόνιμης συνεργασίας μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας προς την κατεύθυνση μίας βιώσιμης λύσης για την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολάντ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς μετά τη χθεσινή τους επικοινωνία, συνομίλησαν ξανά στον απόηχο του ελληνικού δημοψηφίσματος.

Την ίδια στιγμή, οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες ζητούν τη διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου Κορυφής, αίτημα για το οποίο δεν έχει δοθεί ακόμα απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...