Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

«Θα επανέλθει το πρόγραμμα για τους 16.000 ανέργους»

Το πρόγραμμα για την επιταγή κατάρτισης ανέργων ηλικίας 29 έως 64 ετών με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση θα επανέλθει ανασχεδιασμένο εντός διμήνου, είπε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας για σκανδαλώδη σχεδιασμό από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου. 
«Ο άνεργος θα πάρει τουλάχιστον τα διπλάσια χρήματα» δήλωσε, αφού όπως είπε με βάση τα ισχύοντα η κατανομή των κονδυλίων γινόταν προς όφελος των Παρόχων Κατάρτισης και όχι των ανέργων.
«Yπάρχει ένα πρόγραμμα, το οποίο απευθυνόταν σε 16.000 περίπου ανέργους, το οποίο δεν καταργήθηκε, αλλά έχει απενταχθεί και θα επανενταχθεί σε δύο μήνες από τώρα ανανεωμένο. Αυτό είναι ένα από τα προγράμματα, τα οποία έπρεπε να απενταχθούν, γιατί είχε προβλήματα.» 

 » Οι πόροι είναι περιορισμένοι, αυτό αντιστοιχούσε σε 112 εκατ. ευρώ που αν προχωρούσε, φεύγανε τα 112 εκατ. κι ο κάθε άνεργος έπαιρνε στην τσέπη του 1.500, με αυτό που σχεδιάζουμε τώρα, ο άνεργος θα πάρει τουλάχιστον τα διπλάσια χρήματα, να μην πω παραπάνω. Θα το ανακοινώσουμε όταν θα είμαστε έτοιμοι, αλλά επίσης θα είναι στοχευμένο ηλικιακά. Δηλαδή, κάποιος άνθρωπος νέος σχετικά, 29-30 ετών, άλλου είδους επέμβαση και παρέμβαση χρειάζεται από κάποιον που βρίσκεται ένα χρόνο πριν να βγει στη σύνταξη. Εμείς δεν καταργούμε το γενικό σκεπτικό πίσω από τέτοιου είδους παρεμβάσεις, αλλά λέμε ότι κάνουμε τέτοιου είδους εξειδίκευση, ώστε οι άνεργοι να έχουν το μέγιστο δυνατό όφελος».

You might also like:













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...