Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Υποχρεωτικά στον ΟΑΕΕ όλοι οι εργαζόμενοι με «μπλοκάκι»

Οι νεοασφαλισμένοι από 1/1/1993 και εφεξής, οι οποίοι λόγω πολυαπασχόλησης, ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ και στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει λιγότερες από είκοσι πέντε (25) ημέρες ασφάλισης ανά μήνα από 7/4/2014 και εφεξής, δεν έχουν δικαίωμα επιλογής ασφαλιστικού φορέα και υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ για όλο το χρόνο της παράλληλης απασχόλησής τους.

Όπως αναφέρει η Ημερησία,  σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΟΑΕΕ η οποία αναφέρει και παραδείγματα ειδικά για τους απασχολούμενους ως ρητινοσυλλέκτες και δασεργάτες και τους απασχολούμενους στην εξόρυξη σμύριδας η ως άνω υπαγωγή στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ είναι προαιρετική εφαρμοζομένων στην περίπτωσή τους των διατάξεων του άρθρου 3 του Π.Δ. 258/2005 (καταστατικό ΟΑΕΕ).Τα πρόσωπα αυτά εφόσον ασφαλίζονται στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για την δραστηριότητά τους αυτή και παράλληλα ασκούν αυτοτελή δραστηριότητα υπαγόμενη στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ, λαμβάνουν από τον 4/2014 (έναρξη ισχύος Ν.4254/2014) οριστική απαλλαγή από την ασφάλιση του ΟΑΕΕ (βλ. συν. υπόδειγμα).
Οι ανωτέρω, με αίτηση τους, μπορούν να υπαχθούν προαιρετικά στην ασφάλιση του κλάδου σύνταξης του ΟΑΕΕ. Το δικαίωμά τους υπαγωγής στην προαιρετική ασφάλιση ασκούν άπαξ και δεν δύνανται να επανέλθουν εφόσον διακόψουν ή απωλέσουν αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...