Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Προεκλογική καταβολή πετσοκομένου εφάπαξ...

Πρόκειται για συνταξιούχους που αποχώρησαν πριν από τον Αύγουστο του 2013 ενώ η συνταξιοδοτική τους απόφαση είχε εκδοθεί πριν από το τέλος Φεβρουαρίου 2014.
Οι τελευταίοι 4.800   έμειναν  ...ακάλυπτοι  αφού η έξτρα χρηματοδότηση προς το ταμείο πρόνοιας  ύψους  175.75 εκ ευρώ ήδη απορροφήθηκε για την καταβολή περίπου 11.000 εκκρεμών εφάπαξ  σε δικαιούχους που είχαν προτεραιότητα...

Ωστόσο το οικονομικό επιτελείο , με τα βλέμμα στραμμένο στις κάλπες  δεσμεύτηκε να βρει λύση και γι΄αυτή την ομάδα χωρίς να προσβλέπει σε έξτρα χρηματοδότηση. Σύμφωνα με πληροφορίες το ταμείο πρόνοιας  έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώσει  από τις εισφορές το αναγκαίο κονδύλι αφού πλέον «ξελάφρωσε» από τον μεγάλο όγκο των εκκρεμών υποθέσεων.
Οι περισσότεροι πάντως από τις 11.000 είδαν επιτέλους να πιστώνεται   στους  τραπεζικούς  τους λογαριασμούς η εφάπαξ παροχή η οποία κατά μέσο όρο κυμαίνεται στα 29.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα , μέχρι σήμερα έχουν λάβει το εφάπαξ περίπου 7.500 συνταξιούχοι . Οι άλλοι  3.500 δικαιούχοι που υπολείπονται θα πάρουν το εφάπαξ το αργότερο έως τις 10 Ιανουαρίου.
Οι επόμενες  χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις των συνταξιούχων που αποχώρησαν μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2013 παραμένουν στον αέρα καθώς  δεν έχουν  ανακοινωθεί συγκεκριμένες ημερομηνίες  καταβολής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...