Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Παράταση για διορθώσεις στο Ε9 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου

Ως τις 30 Δεκεμβρίου θα παραμείνει ανοικτή η εφαρμογή για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9, μετά την παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, λόγω του καταιγισμού διορθωτικών δηλώσεων.

Η σχετική τροπολογία πρόκειται να κατατεθεί από το υπουργείο εντός των επομένων ημερών. ακινήτων με τις μεταβολές περιουσιακής κατάστασης θα ισχύσει από 01-01-2015.


Από τις 14 Νοεμβρίου ως σήμερα -που ήταν η καταληκτική προθεσμία- υποβλήθηκαν
2.500.000 τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 για όλα τα έτη, εκ των οποίων 1.200.000 δηλώσεις αφορούν μόνο στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ.

Στο υπουργείο Οικονομικών επικρατεί προβληματισμός για το κόστος των διορθώσεων, καθώς στην περίπτωση που το σύνολο των εκπτώσεων και απαλλαγών ξεπεράσει τα 412 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη προϋπολογιστεί, προκύπτει τεράστιο ζήτημα με τον εισπρακτικό στόχο των 2,65 δισ. ευρώ.

Η τρόικα καραδοκεί και είναι έτοιμη να ζητήσει ισοδύναμα μέτρα αν τελικώς υπάρξει απόκλιση από τον στόχο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι μεταβολές της περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων, που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2014, θα δηλωθούν μέχρι και 31 Μαρτίου του 2015. Επίσης με την ίδια τροπολογία προβλέπεται ότι η διαρκής ενημέρωση του Περιουσιολογίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...