Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Φορολόγηση Αγροτών: Mε 13% η φορολόγηση στο εισόδημα ανεξαρτήτως τεκμηρίων


Η τροπολογία που συμπεριλήφθηκε στο σχέδιο νόμου απαλείφει τη διάταξη του ισχύοντα Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος η οποία οδηγούσε σε διπλασιασμό του συντελεστή από 13% σε 26% για τους αγρότες των οποίων το τεκμαρτό εισόδημα είναι μεγαλύτερο από το δηλωθέν, δηλαδή αυτό που προέρχεται από την αγροτική εκμετάλλευση.


Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «φορολογείται με συντελεστή 13% η διαφορά που προκύπτει μεταξύ του τεκμαρτού και του συνολικού εισοδήματος, εφόσον ο φορολογούμενος έχει εισόδημα μόνο από ατομική αγροτική επιχείρηση ή εφόσον το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων του προκύπτει από ατομική αγροτική επιχείρηση. (Σήμερα η εν λόγω διαφορά φορολογείται με συντελεστή 26%)».

Ιδιαίτερα σημαντική για την αγορά ακινήτων είναι η διάταξη που προβλέπει ότι για την δικαιολόγηση του πόθεν έσχες θα ισχύει η αναγραφόμενη αξία στο συμβόλαιο αγοράς των ακινήτων και όχι η αντικειμενική αξία που ισχύει σήμερα

Επιπλέον, επεκτείνεται και για τα επόμενα έτη η απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος όσων παρουσιάζουν αναπηρία άνω του 80%. Με τη διάταξη παίρνουν την απαλλαγή και όσοι έχουν ποσοστό αναπηρίας ακριβώς 80%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...