Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Συνάντηση του Συμεών Κεδίκογλου με τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων για τις γεωτρήσεις στα Ψαχνά

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 22/10, μεταξύ του βουλευτή Συμεών Κεδίκογλου και του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων, Κώστα Τριάντη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο βουλευτής ενημερώθηκε για το ύψος της δαπάνης των απαραίτητων γεωτρήσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας στο δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων. Το ποσό ξεπερνά τις 600.000€ και θα πρέπει να αναζητηθεί από τα κονδύλια για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών του Υπουργείου
Εσωτερικών. 

Περαιτέρω, ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων παρουσίασε το νέο απλουστευμένο πλαίσιο αδειοδότησης των γεωτρήσεων και των λοιπών έργων αξιοποίησης των υδατικών πόρων. Σύμφωνα με το τη νέα κοινή υπουργική απόφαση, συντομεύεται σημαντικά ο χρόνος έκδοσης των σχετικών αδειών, ενώ για πρώτη φορά απεμπλέκεται η αδειοδότηση από τον έλεγχο του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. 

Επιπλέον, αποσαφηνίζονται οι αρμοδιότητες των υπηρεσιών που διενεργούν τους σχετικούς ελέγχους και τίθενται κανόνες για τους επιμέρους τύπους υδροληψιών (ερευνητικές υδρογεωτρήσεις, υδροληψίες για εξυπηρέτηση δασικών υπηρεσιών κλπ). Η απόφαση έχει υπογραφεί από όλα τα συναρμόδια υπουργεία και αναμένεται να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ τις αμέσως επόμενες ημέρες. 

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν με τον Ειδικό Γραμματέα και γενικότερα θέματα ύδρευσης του νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...