Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Δήμος Καρύστου: Καμια υποχρεωση γνωστοποίησης του ειδικού συνεργάτη στη Διαύγεια

Μετά από δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με την ανάρτηση της γνωστοποίησης για την πλήρωση μιας θέσης ειδικού συνεργάτη του Δήμου Καρύστου,ο Δήμαρχος Καρύστου , Λευτέρης Ραβιόλος, ζήτησε με το υπ’ αριθμόν 16763/17-10-2014 έγγραφό του να ενημερωθεί από την Δ/νση των Διοικητικών – Οικονομικών Υπηρεσιών για τις ενέργειες που προέβη το τμήμα σχετικά με την γνωστοποίηση της θέσης.

Η Δ/ντρια των Διοικητικών – Οικονιμικών υπηρεσιών απάντησε με το υπ’ αριθμ 16765 εγγραφό της όπως φαίνεται παρακάτω:

«Κύριε Δήμαρχε,

Κατόπιν του με αρ. πρωτ. 16763/17-10-2014 εγγράφου σας όπου μου κοινοποιείτε δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με την γνωστοποίηση πρόσληψης ενός ειδικού συνεργάτη Δημάρχου Καρύστου, σας ενημερώνω ότι σύμφωνα με το άρθρο 163 παρ. 4 του ν. 3584/2007 η ανακοίνωση των θέσεων Ειδικών Συμβούλων, Ειδικών Συνεργατών και Επιστημονικών Συνεργατών, ενεργείται, ύστερα από δημόσια γνωστοποίηση δια του Τύπου. 
«Η πλήρωση των θέσεων Ειδικών Συμβούλων, Ειδικών Συνεργατών και Επιστημονικών Συνεργατών, που προβλέπονται στην παράγραφο 1 του άρθρου αυτού, ενεργείται, ύστερα από δημόσια γνωστοποίηση δια του Τύπου, με απόφαση του Δημάρχου ή του Προέδρου του Συνδέσμου, ο οποίος και προσλαμβάνει τα πρόσωπα που είναι, κατά την κρίση του, κατάλληλα».
Επίσης σύμφωνα με το εγχειρίδιο χρήσης για την διαύγεια σχετικά με τα αντικείμενα ανάρτησης δεν αναφέρεται συγκεκριμένα η υποχρέωση ανάρτησης προκυρήξεων πλήρωσης θέσεων ειδικών συνεργατών.

Με βάση τα παραπάνω η Δ/νση Διοικητικών – Οικονομικών Υπηρεσιών προέβει στις εξής ενέργειες:

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρύστου η με αρ. πρωτ. 16232/07-10-2014 γνωστοποίηση για την πρόσληψη μίας (1) θέσης ειδικού συνεργάτη Δημάρχου έως την λήξη της θητείας της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, σε θέματα γραμματειακής υποστήριξης του γραφείου Δημάρχου και σε διοικητικά θέματα.

Αυθημερόν όσο αφορά την σχετική ανακοίνωση δόθηκε εντολή για δημοσίευση σε εφημερίδα της Εύβοιας, η οποία εκτελέστηκε στις 09-10-2014.

Ταυτόχρονα αναρτήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Καρύστου.

Η Δ/νση Διοικητικών – Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Καρύστου θεωρεί ότι οι παραπάνω ενέργειες είναι σύμφωνες με την ισχύουσα νομοθεσία και ενισχύουν την διαφάνεια με στόχο την επίτευξη της μέγιστης δυνατής δημοσιότητας της δημοτικής πολιτικής και της διοικητικής δράσης του Δήμου Καρύστου και φυσικά οι διοικητικές διαδικασίες άπτονται της δικαιοδοσίας και της ευθύνης των αρμοδίων υπαλλήλων του Δήμου και δεν αφορούν ενέργειες του Δημάρχου.

Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ -ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΔΙΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ»

Κατόπιν αυτού ο Δήμαρχος Καρύστου απάντησε με εκ νέου έγγραφό του με αρ. πρωτ 16768/17-10-2014 ως εξης :

«Χωρίς να θεωρείτε ότι παρεμβαίνω στις αρμοδιότητές σας, προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνεύσεων θεωρώ σκόπιμη την άμεση ανάρτηση της γνωστοποίησης και στο Διαύγεια.»

Η ανάρτηση έγινε αυθημερόν.

Δήμος Καρύστου


Τι αναφέρει το άρθρο 163 του Ν. 3584/2007






....Περισσότερα επι του άρθρου 163   εδω

6 σχόλια:

  1. Mάλλον στο Δήμο Καρύστου αγνοούν το γεγον ός ότι η συγκεκριμένη διάταξη έχει αντικατασταθεί με νεώτερη (2013). Για αυτό, άλλωστε, οι θέσεις ειδικών συνεργατών μειώθηκαν κατά 50%, ήτοι για το Δήμο Καρύστου από 4 σε 2. Όπως και η ανάρτηση στη Διαύγεια κάθε απόφασης, προκήρυξης κτλ είναι πλέον υποχρεωτική. Δεν χρειάζεται δηλαδή ερμηνευτική εγκύκλιο για τις θέσεις των ειδικών συνεργατών. Εδώ τι γίνεται και σε άλλους δήμους:https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CB4QFjAA&url=https%3A%2F%2Fdiavgeia.gov.gr%2Fdoc%2F%25CE%25A9%25CE%2595%25CE%2592%25CE%25A4%25CE%25A9%25CE%259E9-%25CE%25A92%25CE%25A3&ei=n1tBVLypD8b4Oq6RgIAC&usg=AFQjCNE2-WYheg-68AHliIjOqRt_p87TJw&bvm=bv.77648437,d.ZWU&cad=rja

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οχι ρε γαμωτο,κοιτα γκαντεμια .....και μονο δυο οι συμβουλοι;χεστα...κι αστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε αυτό το παραμύθι με τους ειδικούς συμβούλους και τα γνωστά '«παραθυράκια»' φωτογραφικών προσλήψεων, επιτέλους η πολιτεία πρέπει να βάλει ΤΕΛΟΣ!.
    Ποιοι δουλεύουν ποιους???!! Σε ποιους απευθύνονται οι κατοικούνται στην Ιερουσαλήμ?? Ποια Διαύγεια ποια υποχρέωση, Ποια είναι έντυπη εφημερίς που δημοσίευσε την προκήρυξη τι να λέμε τώρα!
    Κύριε κατέχει δημόσια κρατική θέση??
    Θες συνεργάτες??
    Πόσους θες??
    ΑΣΕΠ αν θες κύριε μου
    Τα καθρεφτάκια και η χάντρες στους μαύρους ΤΕΛΟΣ
    Και δεν μου λέτε βρε παιδιά όλους αυτούς ποιος τους πληρώνει????
    Ο Δήμος από το κορβανά του???
    Οι Δήμαρχοι από τη τσέπη τους???
    Η οι τσέπες των δημοτών που ψάχνουν εναγώνιος το μεροκάματο καθημερινός
    Πότε επιτέλους θα μπει αξιοκρατική τάξη σε αυτή τη χώρα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κε Ραβιόλο συνεχίζετε να υποτιμάτε την νοημοσύνη μας. Είναι αστείες οι απαντήσεις που δίνετε ώστε να βολέψετε την επί 10 χρόνια γραμματέα σας και σύζυγο νυν δημοτικού συμβούλου εκλεγμένου με την παράταξη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοιτα συμπτωση και οι προηγουμενοι συμβουλοι ηταν γιος καπιου κοινοτικου συμβουλου και καπια ανηψια δημαρχου!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήπως θα έπρεπε να σταματήσουν αυτά τα σχόλια κάποια στιγμή;Εάν θέλετε να τα βάλετε με κάποιον,αυτός θα πρέπει να είναι ο νομοθέτης κι όχι ο δήμαρχος.Ο νόμος δίνει το δικαίωμα σε κάθε δήμαρχο,υπουργό,γ.γραμματέα κλπ. να κάνει τέτοιου είδους προσλήψεις που υπόκεινται καθαρά στην κρίση τους.Γράμματα ξέρετε οπότε διαβάστε και λίγο την ελληνική νομοθεσία προτού πάρετε θέση.Καλή σας μέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...