Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Το Οικουμενικό Σχολείο στηρίζει «Το χαμόγελο του παιδιού»

Ένα πλατύ χαμόγελο, γεμάτο αισιοδοξία, χαρίζει αυτή τη σχολική χρονιά το πρώτο δωρεάν on-line Οικουμενικό Σχολείο στα παιδιά που στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Εκπληρώνοντας, για μία ακόμα φορά, την κοινωνική αποστολή του για «Πράξεις Παιδείας», το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» συμβάλλει ενεργά στο έργο του Οργανισμού, ενός από τους σημαντικότερους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς της Ελλάδας, που κάνει πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων χιλιάδων παιδιών. 

Το πρώτο δωρεάν on-line Οικουμενικό Σχολείο επεκτείνει την κοινωνική του δράση, καλύπτοντας τις μαθησιακές ανάγκες των παιδιών, που στηρίζει μέσα από τις δράσεις του «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. 

Το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» έχει ήδη βρει θερμή ανταπόκριση από χιλιάδες μαθητές, γονείς και δασκάλους, σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας ελεύθερη πρόσβαση σε 10.000 video - μαθήματα και εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, μέσω της ιστοσελίδας www.arnos.gr. Από αυτή τη σχολική χρονιά, το πρώτο on-line Οικουμενικό Σχολείο αγκαλιάζει τα παιδιά του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», παρέχοντας επιπλέον δωρεάν όλα τα μαθήματα Γυμνασίου, Λυκείου, καθώς και τα μαθήματα των Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι. και Ε.Μ.Π.

Με επίγνωση της πολύπλευρης δράσης του Οργανισμού, το Οικουμενικό Σχολείο προσφέρει ουσιαστικές λύσεις στις εκπαιδευτικές ανάγκες όλων των παιδιών, είτε μεγαλώνουν σε κάποιο από τα 14 Σπίτια, είτε υποστηρίζονται μέσα από τις άλλες δράσεις που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού». 

Μέσω της πρωτοποριακής on line εκπαιδευτικής του πλατφόρμας, παρέχει σε κάθε παιδί, όπου κι αν βρίσκεται, ελεύθερη πρόσβαση, σε 24ωρη βάση, σε περισσότερα από 40.000 μαθήματα με διδασκαλία σε βίντεο, καθώς και σε ένα πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό. Παράλληλα, το Οικουμενικό Σχολείο αναλαμβάνει να έρθει σε επαφή με τους εκπαιδευτικούς του Οργανισμού, ώστε να προσφέρει τη σωστή καθοδήγηση για τη μέγιστη αξιοποίηση των νέων διαδικτυακών εκπαιδευτικών τεχνολογιών. 

Ενόψει της νέας αυτής συνεργασίας, ο μαθηματικός και πολιτικός μηχανικός, κ. Ιωάννης Κρόκος, συνιδρυτής του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» και Διευθυντής Σπουδών του Κέντρου On-Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντική, αλλά και συγκινητική η συνεργασία του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» με «Το Χαμόγελο του Παιδιού». 

Το όραμά μας να εμπνεύσουμε, να εφοδιάσουμε και να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά του αύριο, βρίσκει την τέλεια έκφρασή του, με τη βοήθεια ενός Οργανισμού που εδώ και 19 χρόνια αγκαλιάζει και προστατεύει κάθε παιδί που βρίσκεται σε ανάγκη, φροντίζοντας για το δικαίωμά του να προοδεύει και να ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο. 

Το Οικουμενικό Σχολείο, με ακλόνητη πίστη στη δύναμη της παιδείας, γίνεται αρωγός σε αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα, παρέχοντας σε κάθε παιδί τη δυνατότητα να επιμορφωθεί και να αποκτήσει ισχυρά εφόδια για το μέλλον του».

Ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δήλωσε: «Μας χαροποιεί ιδιαίτερα η πρωτοβουλία του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» να παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του στα παιδιά που υποστηρίζονται μέσα από τις δράσεις μας, αλλά και σε αυτά που μεγαλώνουν στα 14 Σπίτια μας. 

Για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η εκπαίδευση κάθε παιδιού και η άμεση πρόσβασή του σε κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα. Ευχαριστούμε το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» για τη σημαντική συνεισφορά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...