Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Επίσημη υποψηφιότητά της Σοφίας Τσολάκη με το συνδυασμό ''Η Στερεά σε νέα τροχιά''

Αγαπητοί συμπολίτες,
Φίλες και Φίλοι, 

Στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου θα είμαι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος της ΠΕ Ευβοίας, με τον συνδυασμό “Η Στερεά σε Νέα Τροχιά” του υποψήφιου Περιφερειάρχη Βαγγέλη Αποστόλου. 
Δίνω το παρόν ενώνοντας τη φωνή μου με τη δική σας σε μια δύσκολη πολιτική και οικονομική συγκυρία που όλοι βιώνουμε. 
Όταν ο τόπος και οι συμπολίτες μας βάλλονται….
Όταν οι άνθρωποι που μεγαλώσαμε μαζί επιστρέφουν στον τόπο τους γεμάτοι όνειρα και ελπίδες και, τελικά, αναγκάζονται να τον εγκαταλείψουν με πόνο και απογοήτευση….
 Όταν η δική μας γενιά, προικισμένη με μόρφωση και ικανότητες, χαρακτηρίζεται “χαμένη” και θυσιάζεται στο βωμό της σωτηρίας των λίγων και ισχυρών….
Όταν διαπιστώνεις ότι η μόνη διέξοδος που σου δίνουν είναι να αποδεχθείς ένα άθλιο μεροκάματο ή να μεταναστεύσεις στο εξωτερικό για καλύτερη τύχη ….
Όταν οι βασικές υποδομές του τόπου σου παρουσιάζουν τόσες ελλείψεις και τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα αργούν απελπιστικά ….
Όταν τα σχολεία στερούνται τις αναγκαίες υποδομές και συρρικνώνονται ….
Όταν η υγεία παραδίνεται στο έλεος μιας απάνθρωπης πολιτικής….
Όταν η κοινωνική πρόνοια εξαφανίζεται….
Τότε παίρνεις την απόφαση να μπεις στη μάχη. 
Στη μάχη για να οικοδομήσουμε όλοι μαζί την κοινωνία που θέλουμε και μας αξίζει. Για να στηρίξουμε όλοι μαζί την ανάπτυξη στην Εύβοια που όλοι αγαπάμε. 

Στις δύσκολες αυτές συνθήκες, η πρόσκληση του Βαγγέλη Αποστόλου αποτελεί για μένα ταυτόχρονα τιμή και πρόκληση. 
Είναι τιμή, γιατί ο επικεφαλής του συνδυασμού, μέσα από την κοινωνική και πολιτική του διαδρομή, έχει να επιδείξει ήθος αδιαπραγμάτευτο, αγωνιστική δράση και δημιουργική παρεμβατικότητα για όλα τα μεγάλα και μικρά ζητήματα του νομού μας. 
Είναι όμως και πρόκληση γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστώ για τους ανθρώπους του νομού μας, για το μέλλον μας, για δουλειά, ανάπτυξη, αξιοπρέπεια.
Να παλέψω για τα αυτονόητα κι όμως σήμερα τόσο υποβαθμισμένα δικαιώματα της Εύβοιας και την γενικότερη αναβάθμισή της στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Σε αυτό το ταξίδι της δημιουργικής ανατροπής σας καλώ όλους να αγωνιστούμε μαζί. 
Σας απευθύνω ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής και αγώνα για να διαμορφώσουμε όλοι μαζί μια ισχυρή κοινωνία στην Εύβοια και μια διεκδικητική Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. 

Με εκτίμηση 
Σοφία Τσολάκη 
Εκπαιδευτικός 
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Ευβοίας


ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Σοφία Τσολάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Έζησε και μεγάλωσε στην Κάρυστο μέχρι που αποφοίτησε από το Ενιαίο Λύκειο το 2004. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πατρών. Μιλάει δύο ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Γαλλικά. Εργάστηκε για ένα χρόνο ως εκπαιδευτικός Α’βάθμιας εκπαίδευσης σε ιδιωτικό σχολείο και εν συνεχεία, από το 2009 έως και σήμερα, εργάζεται σε δημόσια δημοτικά σχολεία. Παράλληλα, ασχολήθηκε με την ειδική αγωγή και έχει εξειδικευτεί σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Μεταξύ άλλων έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με τον σχεδιασμό και υποβολή ενός προγράμματος Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων, τη Διαχείριση ζητημάτων μάθησης και συμπεριφοράς και τη Δια Βίου Μάθηση και εκπαίδευση ενηλίκων. Συμμετέχει ενεργά στους αγώνες του εκπαιδευτικού κλάδου για τη στήριξη της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...