Τρίτη 15 Απριλίου 2014

«Συμπολιτεία Πολιτών» - Όλη η αλήθεια για το «Ινστιτούτο Γ. Ν. Παπανικολάου»

Η αλληλογραφία του υποψήφιου Δημάρχου Κύμης - Αλιβερίου Αθαν. Μπουραντά με τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κ. Κάππα σχετικά με το Ινστιτούτο Παπανικολάου.

Το έγγραφο του καθηγητή είναι αποκαλυπτικό της φιλοσοφίας και της λειτουργίας του  απερχόμενου Δημάρχου, για όσους φυσικά περίμεναν 12 χρόνια για να την αντιληφθούν. 

Εμείς θα περιοριστούμε σε μερικά μόνο σχόλια: 

1. Το «Ινστιτούτο Γ. Ν. Παπανικολάου» είναι πια μόνο μια ιστοσελίδα με την παγκόσμια  πρωτοτυπία ότι διαθέτει και Διοικητικό Συμβούλιο, και μάλιστα, κατά το Καταστατικό,  αμειβόμενο ανά συνεδρίαση.
 
2. Η ιστοσελίδα αυτή, στον επίσημο ιστότοπο του Δήμου, έχει να ενημερωθεί από το 2006,  προφανώς για να μη μάθουν οι πολίτες ποιά είναι σήμερα τα μέλη του Διοικητικού  Συμβουλίου και ότι κατάργησαν το Επιστημονικό Συμβούλιο. Αν την ενημέρωναν θα  έπρεπε να διαγράψουν και τη βιτρίνα που εκμεταλλεύονται, δηλαδή τόσο το «υπό την  επιστημονική καθοδήγηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» όσο και όσα αναφέρουν για  τη λειτουργία του. 

3. Η κατάργηση του Επιστημονικού Συμβουλίου έγινε προφανώς όταν το Διοικητικό  Συμβούλιο διαπίστωσε ότι οι επιστήμονες-μέλη του ή δεν ήταν διατεθειμένοι να παίζουν  τα μικροπολιτικά παιχνίδια του Δημάρχου ή δεν είχαν την επιστημονική επάρκεια για  να κάνουν τη δουλειά τους. Έτσι, αποφάσισαν να τους καταργήσουν και να αναθέσουν   στους εαυτούς τους και το βάρος της επιστημονικής εκπροσώπησης του Ινστιτούτου !!! 

4. Ένας άλλος λόγος για την κατάργηση του Επιστημονικού Συμβουλίου είναι ασφαλώς ότι  ο Δήμος διαφωνεί με την άποψη του καθηγητή για απογείωση του Ινστιτούτου «με  ελάχιστα καύσιμα» και προτιμά την υπογειοποίησή του με πολλά καύσιμα. 

5. Η περιέργεια του καθηγητή «ποιοι και τι απαντούν στους ασθενείς, τους πολίτες κλπ  όταν προστρέχουν στο Ινστιτούτο για τα φώτα του στον καρκίνο» δείχνει ότι δεν γνωρίζει  τα προσόντα του Δημάρχου και των συνεργατών του. Όταν έχεις εξαφανίσει σχολεία,  έστω και «εκ παραδρομής», έχεις καταργήσει όλους τους προκατόχους σου, και έχεις καπηλευθεί τα πάντα, είναι εύκολο για σένα να πιστεύεις ότι μπορείς να υποδυθείς και τον καθηγητή και να δίνεις ακόμα και ιατρικές συμβουλές. 

6. Όσο για τα οικονομικά θέματα, δωρεές κλπ, που γράφει ο καθηγητής ότι δεν τον  αφορούν, αυτά θα διερευνηθούν μετά τις εκλογές, γιατί τους δημότες τους αφορούν και  τους ενδιαφέρουν και πολύ μάλιστα. 

Κάποιοι προβληματίζονται ποιο ελάττωμα είναι χειρότερο για τους  ασχολούμενους με την πολιτική: η αλαζονεία της εξουσίας, ο αμοραλισμός, η υποτίμηση  του πολίτη, η οικογενειοκρατία, η υποκρισία, το θράσος;
 
Δυστυχώς, στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου δεν υπάρχει τέτοιος προβληματισμός.  Γιατί όλοι ξέρουν ότι η απερχόμενη Δημοτική Αρχή τα διαθέτει όλα αυτά. Και μάλιστα  στον υπέρτατο βαθμό. 


Κύριε Καθηγητά, 

Γνωρίζω ότι είστε ο επιστήμονας εκείνος ο οποίος σχεδίασε, ανέπτυξε και  έθεσε σε λειτουργία το Ινστιτούτο Τεκμηρίωσης, Πληροφόρησης και Έρευνας  του Καρκίνου “Γ.Ν. Παπανικολάου”.  Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι έχω θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος του  Δήμου Κύμης – Αλιβερίου. Ως εκ τούτου έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την  ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ της Σχολής σας και του Δήμου μας και για  την ευόδωση του εγχειρήματος που λέγεται “Ινστιτούτο Παπανικολάου”.  Θα σας παρακαλούσα να με ενημερώνατε για την κατάσταση σήμερα του Ινστιτούτου αλλά και για την δική σας συμμετοχή, ελπίζοντας να συσφίξουμε  ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μας στο μέλλον προς όφελος των πολιτών της  χώρας, των ασθενών, των δημοτών του Δήμου μας και της Σχολής σας. 


Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας 
Αθανάσιος Μπουραντάς 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ 
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ 
Ταχ. Δ/νση: Χαϊνά 93 
Ταχ. Κωδ: 34100 - Χαλκίδα 
Τηλέφωνο: 2221353690 
Τηλεομοιότυπο: 2221036055 



Χαλκίδα, 09 Απριλίου 2014 
Αρ. Πρωτ.: οικ. 212 
Προς 
Τον Καθηγητή Ιατρικής Φυσικής 
Ιατρικό Τμήμα, Πανεπιστήμιο  Θεσσαλίας 


ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 
Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής 
Τμήμα Ιατρικής, Παν/μιο Θεσσαλίας Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας 
Βιόπολις 41110 Λάρισα, Ελλάς 
Tηλ: +30-2413-5020-51, 52, Fax: +30-2413-501013 
Διευθυντής: Κων/νος Κάππας, Καθηγητής 


Προς: τον Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας κ. Αθανάσιο Μπουραντά  Αξιότιμε κ. Αντιπεριφερειάρχα, 

Με ευχάριστη έκπληξη διάβασα την επιστολή σας και το ενδιαφέρον σας για το Ινστιτούτο  Τεκμηρίωσης, Πληροφόρησης και Έρευνας του Καρκίνου “Γ.Ν. Παπανικολάου”.  Έκπληξη διότι παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου και την υπομονή μου τα τελευταία 4 χρόνια προς  την σημερινή Αρχή της Κύμης υπήρξε δυστυχώς αδιαφορία. Φαντάστηκα για ένα μεγάλο διάστημα, ότι  ο Δήμος (όπως είχε κάθε δικαίωμα) δεν ενδιαφερόταν πλέον για το εγχείρημα αυτό και ήθελα να  ζητήσω από τους υπευθύνους και τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Θωμά να μου επιτρέψουν τουλάχιστον να  μεταφέρω τις δραστηριότητες στην Λάρισα, γιατί θα ήταν κρίμα να πάει χαμένο το όνειρο… 

Αντ’αυτού δοκίμασα εξαιρετική πικρία και θυμό όταν ενημερώθηκα από ιστοσελίδα στο διαδίκτυο ότι  συνεδρίασε το Δ.Σ. του Ινστιτούτου (δηλαδή οι επικεφαλής διοικητικοί υπεύθυνοι, μη-επιστήμονες) και  …κατάργησαν το Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου (κατάργηση του άρθρου 4). Προφανώς  πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία (Επιστημονικό Ιατρικό Ίδρυμα χωρίς Επιστημονικό Ιατρικό  Συμβούλιο) και έχω την περιέργεια ποιοι και τι ακριβώς απαντούν σε ερωτήματα ασθενών, πολιτών,  ιατρών, επιστημόνων κ.α. όταν οι τελευταίοι προστρέχουν στο Ινστιτούτο για τα φώτα του στον  καρκίνο. 

Η ενημέρωση την οποία είχα, επεκτάθηκε και σε θέματα οικονομικά, δωρεάς από ΔΕΗ Αλιβερίου, κ.α.  Δεν μας αφορούν. Σας ενημερώνω όμως, λόγω της βαθιάς γνώσης του θέματος “καρκίνος” (σας  υπενθυμίζω ότι εκπροσωπούμε Ιατρική Πανεπιστημιακή Σχολή) αλλά και της φιλοσοφίας για παροχή  υπηρεσιών χαμηλού κόστους (χωρίς κερδοφορία) έως και μηδενικού προς τους πολίτες, θα είχαμε την  δυνατότητα να απογειώναμε το Ινστιτούτο με ελάχιστα …καύσιμα. 

Δεν γνωρίζω, το πρόγραμμά σας, δεν γνωρίζω την πολιτική σας θέση, δεν είμαι δημότης του Δήμου  σας. Το ενδιαφέρον σας όμως μου αναπτερώνει το ηθικό και ελπίζω πραγματικά, εάν εσείς ή ένας  συνδυασμός παρόμοιας ευαισθησίας προκριθεί, αυτό να σημαίνει και αναγέννηση του Ινστιτούτου. Για  τους πολίτες και τους ασθενείς. 

Με Τιμή 
Καθηγητής Κώστας Κάππας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...