Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Λευτέρης Ραβιόλος: Λάθος οι χειρισμοί του Δήμαρχου Καρύστου για την αδικία που υπέστη ο πρώην Δήμος Στυρέων για τα πυρόπληκτα δάνεια

Με αίτηση του προς τον Δήμαρχο Καρύστου, ο υπεύθυνος της παράταξης για τα πυρόπληκτα δάνεια Ζαχαρίας Λέκας , πρώην Δήμαρχος Στύρων και νυν Δημοτικός σύμβουλος, ζητά να δοθούν διευκρινήσεις για την αδικία που υπέστη ο πρώην Δήμος Στυρέων σε σχέση με τη χρηματοδότηση των πυρόπληκτων περιοχών από το ταμείο Μολιβιάτη. 

Οι λάθος χειρισμοί του Δήμαρχου Καρύστου σε σχέση με τις πυρόπληκτες περιοχές, έχουν επισημανθεί επανειλημμένως στα Δημοτικά συμβούλια από τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης Λευτέρη Ραβιόλο, ο οποίος και θα θέσει το θέμα προς συζήτηση στην επικείμενη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά καθώς και θα ενημερώσει τους βουλευτές του Νομού μας ώστε να πάρουν θέση.

2 σχόλια:

  1. Προς ενημέρωση: για να ενταχθεί ένα έργο σε κάποιο πρόγραμμα χρειάζεται ώριμη μελέτη. Στις πυρκαγιές του 2007 ο πρώην δήμος Στυρέων, όπως και η τοπική κοινότητα Στουππαίων κηρύχτηκαν πυρόπληκτες περιοχές. Ο τέως δήμαρχος Μαρμαρίου, κ. Μανώλης, φρόντισε άμεσα να προχωρήσει στις μελέτες, ώστε να εντάξει τα έργα στο Ταμείο Μολυβιάτη. Η τέως δήμαρχος Στυραίων, κα Μούτσου, αδιαφόρησε (ήταν μάλλον απασχολημένη με άλλα ζητήματα) και δεν φρόντισε να ωριμάσει τις μελέτες. Έρχεται, λοιπόν, μετά από 5 χρόνια, η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ζητάει έτοιμες και ώριμες μελέτες για την εκτέλεση των έργων. Η μοναδική περίπτωση για την οποία υπήρχαν μελέτες ήταν για τους Στουππαίους. Αυτός είναι ο λόγος που εηκρίθηκε το συγκεκριμένο έργο. Όλα τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση. Όσο για τον κ. Λέκκα, αντί να υπογράφει την παράδοση του δρόμου Κάψαλα-Νημποριό ως ασφαλτοστρωμένος κάτι που δεν ισχύει και έχει ζημιωθεί ο δήμος, καλό θα ήταν ως δήμαρχος να ήταν πιο υπεύθυνος και ως αξιωματική αντιπολίτευση να ασκούσε πιο ουσιαστική κριτική στην κα Μούτσου. Και επ' ευκαιρία: ο δρόμος στον Νιμποριό τον οποίο, προ ετών, ο δήμος Στυρέων είχε παραλάβει επίσημα ως ασφαλτοστρωμένος είναι χωματόδρομος. Εντάχθηκε, μάλιστα, για ασφαλτόστρωση στο πρόγραμμα "Μπαλτατζής" και ξεκινάει τον ερχόμενο Μάρτιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ρωτήσετε τον δήμαρχο Καρύστου κ. Μανώλη τι έχει κάνει για τα χωριά π.χ. Παραδείσι που έχει πέσει ο δρόμος και τον άφησε με τα μπάζα να είναι κοντά σε σπίτια.Έχουμε 2013 και δεν έχουν όλα τα σπίτια δρόμο για να πάει κάποιος στο σπίτι του.Ούτε φωτισμό δεν έχει.Πλήρης ανυπαρξία του Δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...