Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Παρέμβαση του Γιώργου Μαρίνου μέλους του Π.Γ. της κε του ΚΚΕ για τα Νοσοκομεία Καρύστου και Κύμης

Προς τις Εργατικές –λαϊκές οικογένειες της περιοχής Κύμης και Καρύστου 

Επειδή κυβερνητικοί και άλλοι βουλευτές αλλά και τα κόμματα που ευθύνονται για την υποβάθμιση των δύο νοσοκομείων, την άθλια κατάσταση που επικρατεί στον κρίσιμο τομέα της υγείας και τα βάσανα του λαού, επιχειρούν συστηματικά να θολώσουν τα νερά θεωρούμε απαραίτητο να θυμίσουμε ορισμένα γεγονότα.

Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ έγκαιρα είπε την αλήθεια στο λαό της περιοχής τονίζοντας ότι η γενικότερη αντιλαϊκή ανάπτυξη που έχει κριτήριο το κέρδος και η αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα έχει ειδικό στόχο την εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση της υγείας με βαριές συνέπειες για τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες.

Σημειώσαμε με τεκμηριωμένα στοιχεία ακόμα πριν το «μνημόνιο» ότι: 

Πρώτο, είναι βασική επιλογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης , της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και γενικότερα των κομμάτων που υπηρετούν την πολιτική της Ευρωπαϊκής λυκοσυμμαχίας, η μετατροπή των μονάδων υγείας σε επιχειρήσεις, η επιβολή χαρατσιών και η αύξηση των νοσηλίων, η υποχρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και η διατήρηση διαλυτικών κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. 

Δεύτερο, ότι τα προβλήματα αυτά θα οξύνονται και σε συνδυασμό με την πολιτική των συγχωνεύσεων των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, με την πολιτική της μετακίνησης προσωπικού για καλύπτονται τρύπες από εδώ και από εκεί, θα τεθεί θέμα να κλείσουν μονάδες υγείας η να υποβαθμιστούν δραματικά.

Με συνεχείς παρεμβάσεις στη βουλή, στο υπουργείο υγείας και σε κινητοποιήσεις, το ΚΚΕ καταδίκασε αυτή την πολιτική και υπερασπίστηκε τα λαϊκά συμφέροντα , τις λαϊκές ανάγκες. 

Απαιτήσαμε αποκλειστικά δημόσιο –δωρεάν σύστημα υγείας και κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, απαιτήσαμε επαρκή χρηματοδότηση και κάλυψη των μεγάλων κενών σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, απαιτήσαμε τον εκσυγχρονισμό του τεχνολογικού εξοπλισμού. 

Καλέσαμε τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες να σκεφτούν ότι είναι ανάγκη να δυναμώσουν οι διεκδικητικοί αγώνες και ο εργαζόμενος λαός να πάει ένα βήμα πάρα πέρα. Να εξετάσει καλά την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για την οικοδόμηση μιας ισχυρής λαϊκής συμμαχίας που θα παλεύει καθημερινά για κάθε πρόβλημα και θα ανοίξει το δρόμο για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας που ζούμε, για να περάσει η εξουσία, η διακυβέρνηση στα χέρια των παραγωγών του πλούτου, στα χέρια της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων που είναι όρος για να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στη δουλειά και δωρεάν, αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας, γενικότερα κοινωνικές υπηρεσίες. 

Σήμερα η συμπόρευση με το ΚΚΕ και η πάλη με την πολιτική του πρόταση είναι ακόμα πιο επιτακτικά αναγκαία. 

Η κυβέρνηση Ν.Δ –ΠΑΣΟΚ κλιμακώνει την επίθεση και θέτει ζήτημα να κλείσουν τα νοσοκομεία Καρύστου –Κύμης, να μετατραπούν σε κέντρα υγείας. 

Τονίζουμε ότι αυτή η πολιτική , αυτό το μέτρο διαπράττει έγκλημα κατά του λαού της περιοχής. Έχουμε συναίσθηση ότι η γεωγραφική τοποθέτηση, οι δραστηριότητες που αναπτύσσονται, οι ανάγκες του λαού της περιοχής απαιτούν πλήρη, καλά στελεχωμένη λειτουργία των νοσοκομείων, με δωρεάν υπηρεσίες. 

Είπαμε όχι στις διαλυτικές συγχωνεύσεις και επιμείναμε στις μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις. Αντιπαρατεθήκαμε με τους βουλευτές της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ που σκόπιμα έλεγαν ψέματα στο λαό της περιοχής και τον καθησύχαζαν. Διαφωνήσαμε με Δημοτικές αρχές που καλλιεργούσαν εφησυχασμό και αναμασούσαν τις θέσεις των βουλευτών και των κυβερνήσεων. 

Αποκαλύψαμε ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζει την Ε.Ε και είναι υπέρ της συνύπαρξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αντιμετωπίζει την υγεία του λαού ως εμπόρευμα και δεν μπορεί να υπηρετήσει τις λαϊκές ανάγκες. 

Αντιταχθήκαμε σε κάθε λογής καιροσκοπισμούς και θέσεις που μιλούν για «ιατρικό τουρισμό» και άλλες επιχειρηματικές κινήσεις της αρπαχτής.

Ο λαός της περιοχής είναι ανάγκη να βγάλει τα συμπεράσματα του. Χρόνια ολόκληρα Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ αλλά και οι βουλευτές κομμάτων που προήλθαν από αυτά π.χ. όπως οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του κ. Καμένου έχουν ψηφίσει τα πιο σκληρά, αντιλαϊκά μέτρα , «παίζουν ταμπούρλο στις πλάτες» των εργαζομένων και των ανέργων. 

Το ίδιο ισχύει για τη «Δημοκρατική Αριστερά» που εξαργύρωσε τις ψήφους που πήρε με τη συμμετοχή στην τρικομματική κυβέρνηση και έχει μερίδιο ευθύνης για τη φτώχευση του λαού και την άθλια κατάσταση που επικρατεί στην Υγεία. 

Έχετε υποχρέωση να κρίνετε αυστηρά, με το δικό σας κριτήριο, με βάση την πείρα που έχετε και το λαϊκό συμφέρον. 

Η πάλη για να μην κλείσουν τα νοσοκομεία Καρύστου και Κύμης, για να μην περάσει η διαλυτική υποβάθμιση, η πάλη για κάθε δικαίωμα είναι σκληρή , χρειάζεται καλή οργάνωση, επιμονή, αποφασιστική στάση απέναντι σ αυτούς που σας χτυπάνε στην πλάτη, παρουσιάζονται ως σωτήρες αλλά στην πράξη σας θάβουν. 

Χρειάζεται απομόνωση του φασιστικού εκτρώματος της Χρυσής Αυγής που υπηρετεί τα πιο άνομα, μεγάλα συμφέροντα και εμφανίζεται με φιλολαϊκή προβιά. 

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει τη δράση του μαζί σας. Η συμπόρευση θα μας δώσει δύναμη. 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΥΜΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΣΤΟΥ.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ στις ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ. 

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ –ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ –ΠΡΟΝΟΙΑΣ , ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ. 





Χαλκίδα 1/8/13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...