Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Ο Χαλκιδέος και άνεργος Μ. Παρμάκης ο πρώτος Έλληνας στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο


Σε μεγάλη γιορτή για τον αθλητισμό, αλλά και για την πόλη της Αθήνας, εξελίχθηκε και φέτος ο κλασσικός μαραθώνιος στη μνήμη του πολιτικού, ειρηνιστή και αθλητή, Γρηγόρη Λαμπράκη.
Μία απ΄ αυτές τις στιγμές ήταν η συγκίνηση του πρώτου Έλληνας δρομέα με το που τερμάτισε στο Μαραθώνιο, του αθλητή του Τρίτωνα Χαλκίδας Μιχάλη Παρμάκη 9ος στη γενική. Ο τερματισμός του ήταν μια προσωπική δικαίωση για τον ίδιο και έτσι, φτάνοντας στο τέρμα, ξέσπασε σε λυγμούς. Όντας άνεργος, παρά τις διακρίσεις και τα μετάλια που έχει κερδίσει, είχε τη στήριξη μόνο του προπονητή και της συζύγου του.


Η 9.500 δρομείς ξεκίνησαν από το Μαραθώνα για να διανύσουν τα 42 χιλιόμετρα μέχρι το Καλλιμάρμαρο, ενώ ο συνολικός αριθμός των αθλητών που έτρεξαν και στις διαδρομές των 5 και 10 χιλιομέτρων ξεπέρασε τους 26.000 - που αποτελεί ρεκόρ για τη διοργάνωση. Ανάμεσά τους, γνωστοί παλιοί αθλητές που έχουν γράψει ιστορία, αλλά και πολλές-πολλές οικογένειες.

Ο αγώνας των 10.000 μέτρων, επισκιάστηκε από τον θάνατο ενός 60χρονου δρομέα που υπέστη ανακοπή μετά τον τερματισμό. Ο άτυχος άντρας μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου οι γιατροί έκαναν προσπάθειες ανάνηψις, αλλά δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...